Pardon, wie is BomBarDon?

Pieter

Speelvogel eerste klas. Ik durf al eens onaangekondigd het publiek in te stuiven. Slagwerk en erwtjes zijn mijn lievelings!

Stijntje

Hoewel ik grootgebracht ben met de piano aan mijn vingers, speel ik hier de contrabas. En ik ben echt wel de grootste van de vier hoor! Waarom noemen ze me dan Stijntje?

Maarten

Takketieboem! Als ik kon, dan zong ik in de opera! Of op de maan voor de voorbijvliegende ruimteschepen. Ik bedien me in BomBarDon voorlopig nog niet van een bombardon, maar wel van dwarsfluit, ukelele, af en toe wat piano, o ja, en ik ken best de weg op het podium.

Petite histoire...

Jozef

Virtuoos, bolleboos en eerste matroos. Op het podium heb ik de wijsheid in pacht en eu... dat denk ik toch.... Steun en toeverlaat op de piano, de accordeon en de wonderlijke marimba.

In 2021 ziet deze muziekspetter het levenslicht: BomBarDon. Pieter Elias, Jozef Sercu, Stijn Engels en Maarten Schuermans besluiten om de missie van de voormalige Tamboerijnen verder te zetten en de muzikale kust voor kinderen een stuk veiliger te maken. Je vindt natuurlijk nog de muziek en leuke videoherinneringen van de Tamboerijnen, in 2016 opgericht door Bart Merlevede, terug op onze BomBarDon webstek, want het is altijd goed te weten waar we vandaan komen. Maar ook waar we naartoe gaan. BomBarDon zet zich in, o.a. als ambassadeur van Het Poorthuis, voor een fijne en fantasierijke wereld voor kinderen en hun gezinnen. BomBarDon staat voor ambachtelijk en kindvriendelijk. We bedienen ons uitsluitend van akoestische, 'echte' instrumenten, wat onze muziek authentiek, gezellig en warm maakt. Geestig zowel voor jong als oud. 


"BomBarDon, da's genieten van muziek en theater als van een stuk vers gebakken warme appeltaart!"

(Giovanni di Bestani, Het Vakblad)